Csodás gyógyulások Pio atya közbenjárására

Katolikus Kalendárium 2022

csodas-gyogyulasok-pio-atya-kozbenjarasara

Csodás gyógyulások Pio atya közbenjárására

Egy nápolyi házaspár ötéves gyermekével érkezett San Giovanni Rotondóba. A kisfiú születésétől fogva béna volt. A férj vonakodott bemenni a templomba, mert nem hitt Istenben. Ezért az asszony egyedül vitte be a gyermeket és imádkozni kezdett. Kicsit később Pio atya hangja hallatszott a kolostor folyosójáról. Az asszony kiszaladt hozzá a gyermekkel és könyörögve kiáltotta: „Szánja meg, atyám, az én szegény béna gyermekemet!” Pio atya odament hozzájuk és mosolyogva szólt a kisfiúhoz: „Te már nagy vagy, ne hagyd, hogy édesanyád vigyen! Tudsz te már egyedül is szaladni!” Ekkor átvette a gyermeket anyja karjából és talpra állította. Most állt életében először a saját lábán, teljesen meggyógyulva.

„De ti hárman jöttetek! Hol van a férjed?” – kérdezte az asszonyt Pio atya, aki erről nem is tudhatott. Az asszony megdöbbenésében sírva fakadt és nem tudott feleletet adni. – „Szaladj csak ki gyorsan a templomtérre és hívd be édesapádat!” – szólt Pio atya a gyermekhez.

Az kifutott, de a zarándokok tömegétől és az autóbuszoktól nem találta meg. Ekkor boldogságában teljes torokkal elkiáltotta magát. „Édesapám, édesapám, tudok szaladni!”

(Folytatás a Katolikus Kalendárium 2022-es számában)