Bemutatkozás

A Szent Maximilian Kiadó 1989-ben kezdte meg működését. Kiadásában jelenik meg a Keresztény Élet hetilap és – együttműködésben – az Új Misszió folyóirat. A sajtótermékek mellett több népszerű katolikus kiadványt is megjelentetünk, melyek közül legismertebb a Katolikus Kalendárium. Emellett különböző naptárakat, imafüzeteket és imakönyveket, szentképeket, valamint vallásos és szépirodalmi könyvet is kiadunk.

Kiadói munkánkat 2003-tól (a Keresztény Élet hetilap fővárosba költözése óta) két helyen: miskolci és budapesti szerkesztőségünkben végezzük. Kiadványainkat nemcsak Magyarországon, hanem Erdélyben és Felvidéken is terjesztjük. Nagyváradi kiadónk, az Editura Kolbe kegytárgyüzletet is működtet a székesegyház szomszédságában.

A nyomdatermékek mellett az elektronikus média eszközeivel is igyekszünk Isten nagyobb dicsőségét és embertársaink lelki javát szolgálni. A Keresztény Élet Portál elsősorban lelkiségi tartalmakkal szólítja meg a világhálóra látogatókat. Budapesti stúdiónk révén több rövidfilmet készítettünk, amelyek fő célja a vallási ismeretterjesztés és a tanúságtétel. Két hosszabb, a televízióból is ismert film a nevünkhöz kötődik: a Reggeltől estig Beer Miklós püspökkel, és a börtön-cursillót bemutató Isten a rácsok mögött című 50 perces dokumentumfilm.