Édesapák imája Szent Józsefhez

Egylapos falinaptár 2021

edesapak-imaja-szent-jozsefhez

Szent József, Jézus Krisztus nevelőapja. Téged az Atyaisten alkalmasnak talált arra, hogy Fiát rád bízza. Te, aki a Szűzanya legfőbb földi támasza és a Szent Család védelmezője voltál, kérlek, hallgasd meg imámat és járj közben értem Jézusodnál, hogy jó apa és jó férj tudjak lenni.

Jómagam is családos ember vagyok. Az élet gyakran állít olyan problémák elé, amelyeket nehéz megoldanom. Légy pártfogóm, imádkozz értem Isten Fiához, hogy segítsen a jó döntésekben: mindig mutassa meg a helyes utat és adjon hozzá erőt, hogy arról ne térjek le.

Tudom, hogy gyermekeim élete, boldogsága nagyban múlik azon, hogy milyen ember vagyok. Ha én becsületesen élek és dolgozom, akkor ők is úgy fognak. Ha józanul élek, akkor ők sem menekülnek majd a problémák elől a szenvedélyek börtönébe. Ha én minden vasárnap részt veszek a szentmisén, ha rendszeresen gyónok és áldozok, akkor ők is Istennél keresnek majd erőt és vigasztalást. Segíts meg, Szent József, hogy így tudjak élni!

Ha jobban akarom szeretni a gyermekeimet, akkor jobban kell szeretnem az ő édesanyjukat, a feleségemet is. Ne hagyjam őt magára a nehézségeivel, a házimunkával, érezze azt a biztos támaszt személyemben, amit Szűz Mária érezhetett melletted.

S végül segíts meg abban, hogy az imádság legyen a legfontosabb családunk életében. Bármilyen teendőt elhagyhatunk, de a napi közös imát sohasem. Tudom, hogy boldogságunknak ez a legfőbb záloga, hiszen amelyik család együtt imádkozik, az együtt is marad. Ámen.

(Egylapos falinaptár 2021)