Nyolcévesen a nagy szentek útját járta

Katolikus Kalendárium 2023

nyolcevesen-a-nagy-szentek-utjat-jarta

Nyolcévesen a nagy szentek útját járta

Anne-Gabrielle Caron Toulonban látta meg a napvilágot 2002. január 29-én, Alexandre és Marie-Dauphine Caron első gyermekeként. Kora gyermekkora nyugodt jellemről árulkodik, meglehetősen félénk és nagyon befelé forduló volt. (...)

2008 nyarán Anne-Gabrielle fájdalomra panaszkodott a jobb lábában, mely idővel egyre rosszabb lett. 2009. február 24-én biopsziát végeztek, kiderült, hogy Ewing-szarkómája, nagyon súlyos csontdaganata van. Azonnal bekerült a marseille-i La Timone kórházba. A kislány rendszeresen megkérdezte, miért választotta őt Isten erre a próbára. Dubrule plébános szüleivel együtt segített vele megértetni, hogy erre a kérdésre nem lesz válasza. Szenvedéseit azonban megértheti, ha a Megváltó szenvedéseivel együtt különféle szándékokra ajánlja fel azokat. 2009. március 3-án elkezdődött az első kemoterápiás kezelés. (...)

Áprilisban Lourdes-ba ment családjával. Egy alkalommal így fordult édesanyjához: „Kértem a Jóistent, hogy adja nekem a kórházban lévő gyerekek minden szenvedését.” A következő napokban olyan fájdalmai voltak, hogy mozogni sem tudott. Állapota egyre rosszabb lett. Július 7-éről 8-ára virradóan rohama volt, de az utolsó heteket a családjával tölthette.

2010. július 22-én ismét kórházba került, és másnap éjszaka, valamivel éjfél előtt, nyolc és fél évesen halt meg. (...)

Boldoggá avatásának és kanonizációjának egyházmegyei szakasza 2020. szeptember 12-én kezdődött el.

(Folytatás a Katolikus Kalendárium 2023-as számában)